اینترنت 5G

تفاوت اینترنت 5G و 4G چیست؟

تفاوت اصلی بین اینترنت 5G و 4G در سرعت و عملکردشان است. در حالی که اینترنت 4G سرعت دانلود حدود 100 مگابیت بر ثانیه را فراهم می‌کند، اینترنت 5G قادر است سرعت دانلود تا 10 گیگابیت بر ثانیه را به کاربران ارائه دهد. همچنین، اینترنت 5G زمان پاسخگویی (latency) کم‌تر و قابل توجه‌ای نسبت به 4G دارد، به طوری که زمان پاسخگویی در حدود 1 میلی‌ثانیه است.

4G.  چهارمین نسل از فناوری شبکه تلفن همراه است. در دهه 2010، 4G به عنوان جدیدترین و نوآورانه‌ترین نسل فناوری بوده و در این دهه به همه جا رسید. برخی از وعده های 4G وعده بهبود قابلیت های VoIP و پهنای باند بیشتر بود.

علاوه بر سرعت بالاتر، اینترنت 5G همچنین قابلیت پشتیبانی از تعداد بسیار زیاد دستگاه‌های همزمان را دارد. با توجه به رشد شبکه‌های اینترنت اشیاء (IoT) و نفوذ هوش مصنوعی و خودرو‌های هوشمند، قابل استفاده بودن اینترنت 5G در ارتباط با همه این دستگاه‌ها بسیار مهم است.

به طور کلی، اینترنت 5G نسل جدیدی از فناوری ارتباطات بی‌سیم است که سرعت، پایداری و قابلیت پشتیبانی از تعداد زیادی از دستگاه‌ها به طور همزمان را دارد.

5G همچنین استاندارد جدیدی به نام 5G New Radio (NR) معرفی می کند که هدف آن جایگزینی LTE است. 5G NR بهترین قابلیت‌های LTE را ایجاد می‌کند و مزایای جدیدی مانند افزایش صرفه‌جویی در مصرف انرژی برای دستگاه‌های متصل و اتصال پیشرفته به ارمغان می‌آورد.

 

تفاوت های کلیدی بین معماری شبکه 4G و 5G شامل موارد زیر است:

  • تاخیر
  • سرعت دانلود بالقوه
  • ایستگاه های پایه
  • رمزگذاری OFDM

جدول مقایسه 4G در مقابل 5G

در حالی که 4G و 5G از بسیاری جهات با هم تفاوت دارند، هدف اینترنت 5G این است که نقاط ضعف 4G را شناسایی کند.

رمزگذاری OFDM OFDM برای تقسیم سیگنال های بی سیم مختلف به کانال های جداگانه برای جلوگیری از تداخل استفاده می شود که همچنین پهنای باند بیشتری را فراهم می کند. از آنجایی که OFDM داده‌ها را روی فرکانس‌های مختلف رمزگذاری می‌کند، می‌تواند سرعت دانلود 4G و 5G را تقویت کند، زیرا این شبکه‌ها به جای کانال مشترک بین خود، کانال‌های سیگنال خود را دارند. 4G از کانال های 20 مگاهرتز استفاده می کند، در حالی که 5G از کانال های 100 تا 800 مگاهرتز استفاده می کند.